ConstruQ Concept

Bouwbedrijf Beck is ConstruQ Bouwpartner

Houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer: het beste van beide werelden met de voordelen van prefab systeembouwen. De kwaliteit is goed, de mogelijkheden qua afwerking en indeling zijn flexibel, Het is snel, de bouw is minder afhankelijk van weersomstandigheden en van beschikbare arbeidskracht. En het is goedkoper doordat de modules in serie geproduceerd worden. Bovendien worden prefab-houtskeletbouw woningen zo ontworpen dat ze goed geïsoleerd en daarmee dus zuinig zijn. En dat betekent lage energiekosten.

De gepatenteerde hybride combinatie van houtenskeletwoningen met een betonnen vloer zorgt vele nieuwe mogelijkheden in de huidige- en toekomstige woningbouw. 

De combinatie biedt de beste eigenschappen van beide bouwmethodieken. De duurzaamheid, korte bouwtijd en hoge isolatiewaarde van houtenskeletbouw en de grotere overspanning en geluidsisolatie van betonnen vloeren.

Beide onderdelen, houtenskelet en betonnen vloer, worden onder gecontroleerde omstandigheden in een schone, droge fabriek voorbereid volgens de tekeningen. Dat betekent dat een woning op de bouwplaats al in enkele dagen wind- en waterdicht is. Een groot voordeel van deze bouwvorm is snelheid. Een ander voordeel is dat de weersinvloeden veel minder effect hebben op de bouw. De woning is in zeer korte tijd wind- en waterdicht wat de kwaliteit ten goede komt. 

Daarbij is het efficiënt; terwijl de buiten gevelbekleding wordt geplaatst is het binnenwerk ook in volle gang. Het bouwwerk voldoet aan alle nieuwe normen en regelgeving op het gebied van duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie. 

ConstruQ woningen worden dus duurzaam, snel en energiezuinig gebouwd. De korte bouwtijd scheelt in de kosten en er is een constante bouwkwaliteit gegarandeerd dankzij de geconditioneerde omgeving. Met de betonnen verdiepingsvloeren zijn de grotere overspanningen in combinatie met houtskelet geen probleem.

Woningtypes

In het concept van ConstruQ zijn er 10 woningen ontworpen door Z-Wonen. Deze woningen worden vervolgens geheel naar de wensen van de klant aangepast. Binnen de standaard bouwstijl van ConstruQ heeft de klant dus nog veel keuzevrijheid. Het is daarnaast zelfs mogelijk om vrije ontwerpen te bespreken. Benieuwd hoe dit er in het echt uitziet? Neem contact met ons op!

© Bouwbedrijf Beck